Technology

2017 egy perc az interneten

imac

Internet.

Internet. Globális hálózat, amely IP segítségével teszi lehetővé az egyes csatlakoztatott számítógépek kommunikációját. Így hangzik a tech megfogalmazás, de mit is jelent valójában napjainkban az Internet? Elengedhetetlen részévé vált az életünknek. Lehet harcolni ez ellen a kijelentés ellen, de inkább tényként kezelendő. Sokak számára meglepő lehet, hogy a sztori az 50-es évek Amerikájába nyúlik vissza, ahol az első (szovjet) műhold pályára állítása országos pánikot okozott, így létrehozták az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlegét. Kellett egy megbízható hálózati rendszer, amely a főbb intézményeket, egyetemeket kötötte össze, a feladatot az ARPANET oldotta meg. Egészen 1989-ig működött, ezután átadta a helyet a fejlettebb gerinchálózatoknak.

Ma már többségünk számára lételem az Internet. De vajon hol tartunk most? Mi zajlik le egyetlen perc alatt a világméretű hálón? Nos 7.5 milliárd embertársunk fele használ internetet, a mobil felhasználók aránya ennél is magasabb, 66%. Ennyi felhasználó átlagosan egyetlen perc alatt 156 millió e-mail-t küld el, megnéz 4 millió youtube videót, és 900 000 alkalommal jelentkezik be a legnagyobb közösségi hálóra. 751 ezer dollárnyi összeget költünk el on-line vásárlára… internet Forrás: http://www.businessinsider.com/Globális hálózat, amely IP segítségével teszi lehetővé az egyes csatlakoztatott számítógépek kommunikációját. Így hangzik a tech megfogalmazás, de mit is jelent valójában napjainkban az Internet? Elengedhetetlen részévé vált az életünknek. Lehet harcolni ez ellen a kijelentés ellen, de inkább tényként kezelendő. Sokak számára meglepő lehet, hogy a sztori az 50-es évek Amerikájába nyúlik vissza, ahol az első (szovjet) műhold pályára állítása országos pánikot okozott, így létrehozták az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlegét. Kellett egy megbízható hálózati rendszer, amely a főbb intézményeket, egyetemeket kötötte össze, a feladatot az ARPANET oldotta meg. Egészen 1989-ig működött, ezután átadta a helyet a fejlettebb gerinchálózatoknak. Ma már többségünk számára lételem az Internet. De vajon hol tartunk most? Mi zajlik le egyetlen perc alatt a világméretű hálón? Nos 7.5 milliárd embertársunk fele használ internetet, a mobil felhasználók aránya ennél is magasabb, 66%. Ennyi felhasználó átlagosan egyetlen perc alatt 156 millió e-mail-t küld el, megnéz 4 millió youtube videót, és 900 000 alkalommal jelentkezik be a legnagyobb közösségi hálóra. 751 ezer dollárnyi összeget költünk el on-line vásárlára… internet Forrás: http://www.businessinsider.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..